Galambürülék takarítása, fertőtlenítés

KapcsolatReferenciák
Galambürülék takarítása, fertőtlenítés

A galambok intenzív jelenléte a padlásterekben, rengeteg guanót (galambürülék) képez, és ez nem csak büdös, de veszélyes is lehet! A galambürülékkel párosulnak a bolhák és a tetvek is! Továbbá a galambok intenzív jelenlétükkel az épületeken közvetlen kárt okozhatnak az esőcsatorna rendszerekben is. A tetőszerkezeten felgyülemlett ürüléket az eső a csatornába mossa, mely egy idő után eltömíti azt, és nem enged utat az esővíznek! Ennek eredménye lehet, hogy az esőcsatorna leszakad, és a magasból leesve megsérülhet, tönkremehet. Ezért ha az épület, ennek a veszélynek közvetlenül ki van téve, érdemes időben megelőzni azt.

Cégünk vállalja a szóban forgó padlásterek, csatornák galambürüléktől való mentesítését, és azt követően annak fertőtlenítését is, mely az említett bolhák és tetvek ellen is védelmet nyújt! A további részletekről és az árakról, egy helyszíni felmérést követően tájékoztatjuk.

Miért veszélyes a galamb a háznál?

Miért veszélyes a galamb a háznál?

Nem hitte, hogy a galambok a veszélyes állatok kategóriájába sorolhatóak? A vadgalambokról köztudott, hogy olyan betegséget előidéző organizmusokat hordoznak, amelyek veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre is. Ilyenek például a Salmonella, Listeria és az E.colibaktériumok is. Meglehetősen kicsi annak az esélye, hogy ezeket a betegségeket közvetlenül a madaraktól kapjuk el, azonban a kontaktus utáni ételfertőzés, vagy a rossz személyi higiénia növeli ennek a kockázatát. Mentesítésük tehát mindenképp fontos.

Emellett légzőszervi betegségeket is hordozhatnak, mint például az Ornithosis, Histoplasmosis, Cryptococcosis és allergiás alveolitis. Az egészséges emberekre, akik elkapják ezeket a betegségeket, gyakran alig vannak hatással. Azonban a gyerekek, nagyon idősek, és a tartós betegségben szenvedők rendkívül érzékenyek lehetnek, akiknek pedig gyenge az immunrendszerük,rájuk nézve ezek a betegségek súlyos következményekkel járhatnak. Ezért fontos hangsúlyozni, hogy galamb mentesítésre leginkább ott van szükség, ahol kisgyermek, vagy idős házaspár lakik!

Keressen fel minket, ha galamb mentesítésre van szüksége, és mi azonnal segítünk Önnek!

A galambkár elleni védelem nélkülözhetetlen!

A városban élő emberek általában csak szükséges rosszként tekintenek a galambokra. Mindent bepiszkítanak, betegségeket terjesztenek és sokszor elég szemtelenek. Jó tudni, hogy az ürülékük nem csak csúnya és gusztustalan látvány, hanem jelentősen károsítja a felületeket is!

A galambok ürüléke erősen savas kémhatású, idővel belemarja magát a felületbe. Károsítja a fém- és kőburkolatokat, ami különösen a műemlékké nyilvánított épületek esetében mielőbbi megoldást kíván. Rendkívüli korrodáló hatása van a vasbetonra, idővel elgyengíti azt, így balesetveszélyessé válhat az épület. A fa anyagokat elkorhasztja, szintén balesetveszélyt okozva.

Ha már megtörtént a baj, és galambürüléket fedezünk fel, minél előbb távolítsuk el azt a megfelelő eszközökkel! Minél „frissebb”, annál könnyebb eltávolítani, ráadásul annál kevesebb ideig károsítja a felületet. Mielőbb gondoskodjunk a galambmentesítésről!

Ha az Ön környezetében is elszaporodtak a galambok, bátran hívjon minket galambfogással és galambkár elleni védelemmel kapcsolatban! Vállaljuk a galambürülék takarítását is és elvégezzük a szükséges fertőtlenítést!

A galambkár elleni védelem nélkülözhetetlen!