Madárkár elhárítás

KapcsolatReferenciák

Verebek, szarkák, fecskék által okozott károk elhárítása, további károk megelőzése.

Verebek által okozott károk elhárítása

A verebek kártételei, elsősorban a fészkelési szokásaiknak köszönhetőek. Minden olyan épületrészt, mely alkalmas a fészkeik kialakítására, birtokba vesznek.
Ilyen épületrészek, az ereszcsatornák, tetőcserepek és az egyéb tetőket fedő bádog lemezek. Ami a verebek intenzív jelenlétét kellemetlenné teszi, hogy rengeteg piszkot, ürüléket hagynak maguk után és az elpusztult fiókák tetemeinek jelenléte sem ritka jelenség.

A felsorolt kártételek ellen, egyféle képen lehet védekezni, a fészkelésre alkalmas területeket megszüntetjük és a madarak visszatelepedésének kockázatát lecsökkentjük.

Madárkár elhárítás

Szarkák által okozott károk elhárítása

A nagyobb városokban egyre elterjedtebb szarka is képes kárt okozni környezetünkben. Ezen károk elhárítására a legkézenfekvőbb megoldás, a szarkák élve történő befogása. A befogást, speciális csapdákkal végezzük, melyek folyamatos ellenőrzést és karbantartást igényelnek.

Problémás területek: üvegkupolák, fóliasátrak, egyéb, védeni kívánt épületrészek

A szarka kíváncsi madár és ezen kíváncsiságának köszönhető, hogy egyes területeken nem kívánatos a jelenléte.

Fecskék által okozott károk elhárítása

A fecskék elleni védekezésre, az általuk hátrahagyott tetemes mennyiségű ürülék miatt van szükség!

Problémás területek: azon épületrészek, melyek kedvező feltételeket biztosítanak a fecskék fészkelési szokásainak, szélvédett, napos oldal, magasabb falak kiszögellései

A fecskék által okozott probléma megoldására egy egyszerű távoltartó rendszer lehet a magoldás, mely megakadályozza, hogy a madarak fészket építsenek a védeni kívánt felületen. A távoltartó felszerelését megelőzően, a fecskefészkek eltávolítása engedélyhez kötött, melyet az adott területi Természetvédelmi Hatóság adhat ki!

Munkatársaink kellő hozzáértéssel, az állatok védelmét szemelőtt tartva és a Természetvédelmi Hatóságok elvárásainak megfelelően végzik munkájukat.

Azzal, hogy szolgáltatásunkat igénybe veszi, egyben hozzájárul ezen állatok védelméhez, mely a természet megóvásának egy fontos része.

Részletekről érdeklődjön valamely elérhetőségünkön!