Galambkár elhárítás

KapcsolatReferenciák

Mit, miért és hogyan? – Amit a galambokról tudni kell!

Tudta, hogy a galambok, ha egyszer á beférkőznek otthonunkba, a lehető legnehezebb problémával fogjuk magunkat szembetalálni? Tudni illik a galamb egyik szokása, hogy ahol kikelt, ott marad a pusztulásáig, nem mellesleg a galambok képesek az elhullott galambtetemek között is élni.

Egyrészt ez elképesztő szaggal jár egy idő után, másrészt megjelennek a csótányok is, és az egyéb, kifejezetten galambokra specializálódott paraziták, a galambpoloska és a galambatka.

Kik vannak kitéve fokozott galambkár eseménynek?
Akik nyitva hagyják a padlás ablakát, nem veszik észre a félrecsúszott tetőcserép miatti rést, a betört ablaküveget nem cseréltetik ki, és még sorolhatnánk.

Mit tehet az ellen, hogy az Ön háza, társasháza vagy irodaépülete megússza a galambkár gondokat?
Keressen fel minket, és használjon galambriasztó rendszert, hogy megóvja otthonát. Vállalkozásunk humánus módon kezeli a galambmentesítés folyamatát, így nyugodt lelkiismerettel fordulhat hozzánk segítségért és megelőzésért!

Galambkár elhárítás

A galambmentesítés fontossága

A galambmentesítés fontossága

Sokan nincsenek tisztában vele, de a galambok elszaporodása veszélyt jelenthet környezetükre. Mára bizonyított tény, hogy a galambok számos baktériumot terjesztenek ürülékükkel, mindamellett megrongálhatnak kerteket vagy akár termőföldeket is. Mégis, a legveszélyesebb a ház körül élő, padlásokba befészkelő galamb, mely ez által közvetlen kontaktusba lép az emberi térrel.

A galambmentesítésnek számos előnye van. A károkozáson felül ugyanis a fertőzés veszélyét is elhárítja, így az olyan, emberekre is veszélyes baktériumok, mint a Salmonella, Listeria és az E. coli baktériumok, illetve légzőszervi megbetegedést kiváltó kórokozók nem fenyegetik többé a lakókat. A legelterjedtebb betegség, amit terjesztenek a galambok mégis az Ornitózis. Gyakori esetekben csak madárról-madárra terjed, mégis a közvetlen életterünkben élő galamb megfertőzheti kisállatainkat (papagáj, hörcsög és más rágcsálók, stb.), de akár az embereket is. Leggyakoribb esetekben ízületi gyulladást, tüdőgyulladást okozhat, de akár az egész testre kiterjedő súlyos betegséget is. Főként a gyermekek, idősek és krónikus betegek vannak veszélyeztetve, ám egy egészséges felnőtt szervezetét is próbára teheti.

A galambmentesítés humánus módon történik és minden esetben fertőtlenítést von maga után. Ha Ön is galambkárokkal küzd, ne késlekedjen, forduljon hozzánk bizalommal!

Amit a galambokról tudni érdemes!

A galambokkal mindenki találkozott már élete során, talán nem egyszer meg is gyűlt a gondja velük, mely esetekben érdemes igénybe venni a galambmentesítési szolgáltatást. De pontosan milyen madarak a galambok, és honnan is származnak? Ön mit tud a galambokról?

A galambfélék családjába 42 nemet és 313 fajt sorolnak. Megkülönböztetik élőhely, méret, szín és hang alapján. Magyarországon a legelterjedtebb verziójuk a háziasított, majd visszavadult galambok és gerlék. A közhiedelem szerint „mindenevők”, de valójában főként magvakat, gyümölcsöket, leveleket, virágokat és rügyeket fogyasztanak, így sokszor akár a mezőgazdaságra is veszélyt jelenthetnek.

A városokban élő vadgalambok sok zűrt okozhatnak. Amellett, hogy bepiszkítják a járdákat, házakat és gépjárműveket, előszeretettel rongálják meg a háztetők szerkezetét is, ugyanis kicsipegetik a cserepek között lévő kötőanyagot. Mégis a legfőbb ok, ami a galambmentesítéshez szokott vezetni, az általuk terjesztett betegségektől való félelem. Ugyanis a galambok számtalan, az emberre is veszélyes kórokozót birtokolnak, melyek ürülékükben, vagy az elhullott tetemekben vannak.

Ha Önnek is meggyűlt a baja a galambokkal, esetleg be is fészkeltek padlására, forduljon sürgős segítséghez! A galambmentesítéssel újra biztonságosan és komfortosan érezheti magát otthonában!

Amit a galambokról tudni érdemes!

Épületvédelem galambmentesen

Épületvédelem galambmentesen

A galambokra úgy gondolunk, mint kedves, az utcán sertepertélő szürke kis szárnyas jószágokra, amiket lehet a parkokban etetni és megbámulni a járdán összeverődött csoportjaikat munkába menet.

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a galambok bizony városi környezetben kártevőnek számítanak. Nem csupán piszkot halmoznak fel nap, mint nap, de zajosak és még veszélyes vírusokat is terjesztenek, továbbá a műemlékek tekintetében sem ideális a jelenlétük, hiszen nagy mértékben hozzájárulnak az épületek pusztulásához. Mindezek következtében a galambkár elleni védelem nélkülözhetetlen.

A galambmentesítés különösen nagy jelentőséggel bír a műemlékké nyilvánított épületek esetében, hiszen idő előtti pusztulásukban a galamboknak is nagy szerepe lehet. Ezek a gyorsan szaporodó szárnyas jószágok beköltöznek az ereszek alá, padlásokra fészkelnek, elfoglalják a homlokzatokat. A galambok ürüléke különösen veszélyes, hiszen tönkreteszi a homlokzatokat, elszínezi a vakolatot és akár helyrehozhatatlan károkat okozhatnak a régi épületekben.

Galambkár elleni védelemre keres megbízható szolgáltatót? Keressen minket elérhetőségeinken, óvja az épületek szépségét és épségét!

A galambkár elleni védelem jelentősége

A városok forgalmas terein nap mint nap galambok sokaságával találkozhatunk, amint éppen elemózsia után kutatnak. Gyakran azonban bele sem gondolunk, hogy bizony ezek a barátságos madarak sok bosszúságot is okozhatnak otthonainkban is, hiszen a teraszt ellepő galambürülék megannyi kórokozót hordoz, ami továbbá esztétikailag sem nyújt szép látványt.

A galambürülék különféle savakat tartalmaz, így hosszútávon könnyedén tönkreteheti például a fa és vasbeton szerkezeteket is. Ilyen esetben a legideálisabb teendő, ha megfelelő figyelmet fordítunk a galambkár elleni védelemre.

A galambkár elleni védelem segítségével elkerülhetjük, hogy lakásunkban bármiféle kár keletkezzen, továbbá megőrizhetjük annak esztétikai szépségét is. Valljuk be őszintén, hogy senkinek sem lenne kedve örömmel kiülni egy olyan teraszra, amelyet belepett a galambürülék.

Fontos tudni, hogy különféle eszközöket alkalmazhatunk a galambkár elleni védelem során, azonban mindegyiknek a telepítésénél, fontos szempont, hogy a hatékonyság mellett egyetlen galamb se szenvedjen el semmiféle sérülést.

Ha Önt is bosszantják a galambok okozta károk, akkor bátran forduljon hozzánk segítségéért a feltüntetett elérhetőségeinken!

A galambkár elleni védelem jelentősége

Milyen károkat okozhatnak a galambok?

Milyen károkat okozhatnak a galambok?

A galambok városiasodása nem új dolog. Mióta az ember szemetel, azóta vannak bizonyos állatfajok, melyek a túlélés érdekében felismerték a lehetőséget a városok szerteágazó szemetes-hálózatában. A galambkárokról sokféle mendemonda létezik, több-kevesebb igazságalappal, ám mielőtt bármit is elhinnénk ezekből, nézzük, mi is az igazság.

Tény, hogy a közterületeken megannyi galamb zavarja a mindennapokat, piszkítják a város utcáit, épületeit és emlékműveit, de mi a helyzet a házunk közelében tanyát verő egyedekkel? A galambmentesítés leggyakoribb oka, hogy a galambok befészkelik magukat az emberek közvetlen életterébe, padlásokba, tetőszerkezetekbe és födémekbe. Ekkor ugyanis a savas ürüléken túl más károkat is okozhatnak. Az ott húzódó kábeleket könnyedén tönkretehetik, a falazatban és a szerkezetben pedig hibákat okozhatnak, melyek helyreállítása magas költségekkel járhat.

A galambkár elleni védelem tehát egy komplex szolgáltatás, melynek segítségével mind a lakók egészségét, mind a ház szerkezeti épségét megóvhatja! Szakszerű galambfogásért bátran keressen minket!

Fontos tudnivalók a galambkár elhárításról

Beköszöntött a hideg, fagyos tél. A legtöbb szárnyas állat ilyenkor délre vonul, így nem kell aggódni a káros élőlények miatt sem. Legalábbis sokan így gondolják, pedig éppen ellenkezőleg, az egész évben fenyegetést jelentő szárnyasok, a galambok a tél folyamán is problémát jelentenek, sőt!

A galambkár elhárítása télen még inkább relevánssá válik, hiszen a hideg elől sok állat a padlásokra vagy födémek alá, esetleg a szerkezeti résekbe húzódik. A galambkár elhárítás több szempontból is fontos. Egyfelől így megakadályozhatjuk, hogy a házak szerkezetében kárt tegyenek, illetve a galamb piszokból fakadó fertőzéseket is elkerülhetjük!

A galamb önmagában nem jelentene komoly fenyegetést, azonban a túlszaporodás miatt egyre több állat jelenik meg az emberek közvetlen környezetében, ami fokozódik a téli hidegben az élelemhiány miatt. A galambmentesítés humánus módon történik. A legegyszerűbb lépés, ha galamb távoltartó rendszert alakítunk ki, így a szárnyasok nem képesek a tetőre leszállni vagy a padlásra fészkelni. Ha a galamb már befészkelt, az élve befogását követően érdemes galambtüskékkel vagy hálóval védekezni, az újabb fészkelések elkerülése érdekében!

Galambmentesítés és galambkár elhárítás kapcsán bátran keressen fel minket!

Fontos tudnivalók a galambkár elhárításról

Galambmentesítés – Milyen lehetőségeink vannak?

Galambmentesítés – Milyen lehetőségeink vannak?

A galambok szívesen élnek az ember által lakott környékeken, mert búvóhelyet és élelmet is könnyen találnak. Azonban ez természetesen nem mindenkinek van a kedvére, hiszen roppant nehéz elűzni a madarakat, ha egyszer megtelepedtek.

Mit lehet tenni?

  • A galambmentesítés történhet konkrét módon, avagy a galambok élve befogásával. Ez akkor ajánlott, ha már megtelepedett egy kolónia, hiszen így maradéktalanul el lehet őket távolítani azokról a helyekről, ahol nincs keresnivalójuk.
  • Megelőző módszer a galambmentesítésre a távoltartó rendszerek kiépítése. Ha a környéken galambok telepedek meg, de nem szeretné, hogy Önnek is gondja legyen velük, akkor érdemes előre intézkedni ez ügyben. Valamint, még ha meg is történt az élve befogás, utána is ajánlott gondoskodni a távoltartásról, hiszen újabb madarak is feltűnhetnek.

Rendkívül fontos, a galambmentesítés után a galambkár elhárítás is megtörténjen, azonban van egy remek hírünk – mi segítünk Önnek bármelyik fázisban! Keressen minket bizalommal!