Galambok élve befogása

KapcsolatReferenciák
Galambok élve történő befogása szabadtéren és beltéren, speciális, általunk kifejlesztett élve-befogó csapda használatával.

Csapdázás szabadtéren

A városi galambok kártételei, elsősorban az általuk hátrahagyott ürülékből származnak. Ezen kártételek kiküszöbölésére, a mechanikus galamb távoltartó rendszereink részben megoldást nyújtanak, de léteznek olyan esetek is, ahol ezek a rendszerek kevésnek bizonyulnak egy épület galamb mentesítéséhez. Pl.: túlszaporodott galamb állomány, épületek kedvezőtlen szerkezeti kialakításai, elöregedett tetők és padlásterek. Ebben az esetben, hogy a galambok kártételeit csökkenteni, illetve megszüntetni lehessen, vállalkozásunk a galambok élve történő befogását javasolja. Ez a beavatkozás, mára az egyik legkeresettebb szolgáltatásunkká nőtte ki magát és folyamatos fejlesztéseken megy keresztül a hatékonyság maximalizálása érdekében.

Csapdázás szabadtéren
Csapdázás szabadtéren

Az élve befogásos módszer hatalmas előnye, hogy nem kerül többe, mint az akár évente szükséges madárürülék eltávolítása és átlagosan 3 évre, de akár véglegesen is megoldhatja a galambok által okozott problémákat!

A galambok élve történő befogásának technikája szakértelmet és nagy körültekintést igényel. A módszer hatékonyságát sok tényező befolyásolhatja, ezért szakembereink a helyszíni felmérés során e tényezőket figyelembe véve állapítják meg a vizsgált terület technikai szükségletét, úgymint az alkalmazni kívánt csapdák méretét és mennyiségét, azok elhelyezésének lehetőségeit és a csapdák üzemeltetésének szükséges időtartamát.

Az általunk kifejlesztett és alkalmazott technika, alkalmas akár a többezres galamb populációk megszüntetésére is.

Árajánlatot, helyszíni felmérés alapján készítünk!

Csapdázás beltérben

Csapdázás beltérben

Ezt a módszert azokon a padlástereken lehet alkalmazni, ahol a tetőszerkezet elöregedése vagy a tető nem megfelelő kialakítása miatt vannak jelen a galambok. Ezek a padlásterek kitűnő pihenő és fészkelő helyet biztosítanak a galambok számára, így nem meglepő, ha az állományuk túlszaporodik. A tető azon részeire, ahol a galambok bejárási lehetőségei kialakultak, speciális bejáratokat szerelünk fel. Így a madarak szokásait kihasználva, fogságba lehet őket ejteni, majd ezt követően kézi hálóval kerülnek begyűjtésre. A padlástér galambmentesítését követően a tető zárva marad a többi lehetséges látogató előtt.

A módszer alkalmazásának időtartamát a galambok egyedszáma határozza meg, mely 2 héttől a 2 hónapos időtartamig is terjedhet.

Humánus megoldás a galambkár elhárításában

A galambok okozta probléma egyre nagyobb méreteket ölt, főleg a nagyvárosokban. De miért is van ennyi galamb?

Amit a galambokról tudni kell, hogy ha egyszer befészkelik magukat valahova, biztosan ott is maradnak és sokasodnak. A nagyvárosok ideális helyeket kínálnak a költéshez, a rengeteg elhagyatott épület, betört vagy nyitva hagyott ablak mind-mind ideális helynek bizonyulnak. A táplálékkérdés is meg van oldva, hiszen a nem megfelelő hulladékkezelésnek köszönhetően bőven találnak maguknak táplálékot. Ahol egy galamb megjelenik, később megjelenik több is, és mivel a helyzetük kényelmes, miért is mennének máshova.

Léteznek természetesen különböző galambriasztó módszerek, melyekkel távol tarthatjuk ezeket a szárnyasokat, ám ezek néha kevésnek bizonyulnak. Ilyenkor a leghumánusabb megoldás, ha olyan céghez fordulunk, akik nem csak a megelőzésben, de a probléma megoldásában is segédkeznek. Az egyik ilyen megoldás a galambfogás, mellyel már megszüntethetjük a galambkérdés egyik kulcsmomentumát, majd utána jöhet az olyan eszközök telepítése, melyek távol tartják a galambokat lakóépületünktől.

Amennyiben Önnek is meggyűlt a baja a hívatlan állatokkal, bátran forduljon hozzánk galambfogással és galambkár elleni védelemmel kapcsolatban!

Árajánlatot, helyszíni felmérés alapján készítünk
Humánus megoldás a galambkár elhárításában

Szalmonellát galambtól?

Szalmonellát galambtól?

Elkaphatja-e az ember a szalmonellát galambtól? Sajnos igen!

A galambok köztudottan rengeteg féle betegséget terjesztenek, több közöttük a súlyos, sőt, némelyik akár életveszélyessé is válhat, ha egy gyengébb immunrendszerű ember fertőződik meg. Különösen veszélyeztetettek az idősek, a kisgyerekek, illetve akik már szenvednek valamilyen betegségtől. Az ő környezetükben különösen fontos a galambmentesítés!

A galambmentesítés hiánya miatt az embert is megfertőző szalmonella általában egy napos lappangási idő után erős hasmenéssel jelentkezik. Jellemző tünet a hányinger és a hányás, a fejfájás és az izomfájdalmak, gyakori a magas láz megjelenése is. A gyengébb immunrendszerű embereknél a kórokozók könnyen a vérkeringésbe juthatnak, ami súlyos, életveszélyes szövődményekhez vezethet.

Védje Ön is családja egészségét, gondoskodjon a galambmentesítésről! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére galambfogással, illetve galambkár elleni védelemmel kapcsolatban. Hívjon minket bizalommal!

Az Ön környezetében is elterjedtek vagy túlszaporodtak a parlagi galambok?

Egy új megoldás segít a galambfogás terén, mely a leghatékonyabb az állományszabályozás szempontjából.

Az állományszabályozás a populációk egyedszámának szinten tartását jelenti. A galambfogás új technológiája megkönnyíti az emberek együttélését a parlagi galambokkal. A populációk paramétereinek egyidejű csökkentése a negatív hatások bekövetkeztét is csökkenti, mint például a betegségek terjesztését. Ezen kívül a galambürülék is meglehetősen csökkenthető, mely oly sok kellemetlenséget okoz az autóinkban és lakóházainkban. Először 2010-ben figyeltek fel a parlagi galambok terjedésére az országban. Ekkor találták ki a hatékony galambfogás módszerét, mely a károk és a higiénés problémák enyhítésében nyújt segítséget. 2014-ben elkezdték a CONTROLNET gép tervezését, mely egy hálót vet ki a földre csalogatott galambok fölé. Ezzel a technológiával még inkább csökkenthető a parlagi galambok szaporodása az országunk területén!

Galambfogással való kérdéseivel keressen minket bizalommal!

Az Ön környezetében is elterjedtek vagy túlszaporodtak a parlagi galambok?

Galambfogás az autó védelme érdekében

Galambfogás az autó védelme érdekében

Mindenki tudja, hogy a galambürülék igen nagy veszélyeket rejt magában. Azon kívül, hogy több mint hatvanféle betegséget terjeszt, jelentős károkat okoz a felületekben, és ez sajnos így van a járművek esetében is.

A galambok ürüléke gyakorlatilag mindent veszélyeztet, ami a szabad ég alatt van. Erősen savas kémhatása rövid idő alatt beleivódik a felületekbe, ha az autóra kerül, és nem kerül „frissen” lemosásra, sajnos a fényezés látja kárát. Gyakorlatilag beleég a lakkba, ami ettől fénytelenné, mattá válik. Ilyenkor már csak a csiszolás és az újrapolírozás segít, ami nem olcsó mulatság, nem beszélve a ráfordított időről és az általa okozott bosszúságról.

Ennek elkerülésére amennyire lehet, érdemes ritkítani a galambállományt, természetesen az állatvédelmi törvényeket betartva, humánus módszerekkel. Erre a legjobb megoldás a galambfogás, melyet cégünk szakszerű eszközökkel és hatékonyan végez. Ha szeretne a galambkár elleni védelemről gondoskodni, válassza galamb befogás szolgáltatásunkat, nem fog csalódni!

A galambok befogásának fontossága

Környezetünkben különböző élőlények élnek, amik bizonyos szempontból nem tesznek jót egészségünknek, lakóhelyünknek. A galambok pontosan ezt képviselik, az irtásuk nem megoldás, de a befogásukkal rengeteg problémát megakadályozhatunk.

A galambok okozta kellemetlenségekkel naponta találkozhatunk, ezek többnyire a hátrahagyott ürülékükből származnak. Sokan tapasztalták már, hogy az épületekben fészkelő galambok eltávolítása különböző „csapdamódszerekkel” reménytelen kísérlet, méreggel meg se próbálkozzunk, ezzel más állatok életét is veszélyeztetjük! A galamb befogás nagyon humánus módszer, mert ennek segítségével úgy távolíthatjuk el a galambokat környezetünkből, hogy nem esik bántódásuk.

Ha a befogás megtörtént, ne szoktassa vissza a madarakat, legfőképp ne biztosítson nekik eleséget, értelemszerűen oda térnek vissza, ahol az életkörülményeik biztosítva vannak! Sajnos sok esetben az emberek hozzáállása, állatszeretete vezet oda, hogy a galambok túlszaporodnak.

Ha környezetében elszaporodtak a galambok, de szeretné biztonságban eltávolítattni őket, akkor kérje galamb befogás szolgáltatásunkat, és kellő figyelemmel, szakértelemmel galambmentesítjük lakóhelyét!

A galambok befogásának fontossága