A nyestekről

KapcsolatReferenciák

A nyestek már állandó vendégeink lettek a városban, mellyel sok bosszúságot okozhatnak!

Legtöbbször kertesházak, nyaralók, de nem ritkán más iroda- és lakóépületek padlástereiben is találkozhatunk velük. Pontosabban csak a nyomaikkal és a lármával amit a padlástérben csapnak. Az állat nem jelent közvetlen veszélyt az emberre, kártételei elsősorban a környezetünket érintheti.

A nyest által okozott károknak leginkább a padlásterek vannak kitéve:

Télen vackot épít magának a szigetelésből, tavasszal és nyáron a tetőtérben fészkelő verebekre vadászik, tavasszal a kölykeit szintén a padlásterekben hozza a világra. A másik kártétele, ami a leggyakrabban fordul elő, hogy az autók kábeleinek szigetelését lerágja, így rövidzárlatot is okozhat.

Az állat a befogást követően vad környezetbe kerül áttelepítésre.

Előjelek, hogy nyest áll a házhoz

Az egyik legjelentősebb állatkárt a nyestek okozzák. Jelenlétükre sok jel utalhat, ezért nem árt felkészülni, megismerni a jellemzőiket, viselkedésüket, a hatékony távoltartás érdekében.

Ha cincogó, nyafogó hangokat hall, bizonyára nyest látogatja otthonát. A júliusi-augusztusi nászuk idején ez a zajszint a duplájára nőhet és a macskákéhoz hasonló, nyávogó hangok mindennaposak lehetnek. A nyestek élénk állatok, vetődnek, ugrálnak, mindent felborítanak, karmolnak. Néha játékosak, máskor agresszív viselkedés jellemzi őket, tehát kiszámíthatatlanságuk okán is érdemes vigyázni velük.

Ahol van nyest, ott bizony nyom is van. Ürülékük mérete elég jellemző a fajra, segíthet a kártevő beazonosításában, több búvóhelyük is van, így ne lepődjön meg, ha több helyen is talál ürüléket. Az ürülék helye azokra a helyekre tehető, ahol a leggyakrabban pihen és neveli a kölykeit. A talplenyomatuk öt ujjból áll, karmuk nyoma is megfigyelhető, jellegzetes.

A kölyök nyestek olyan aktívak, mint szüleik, mindent megrágnak, lyukat vájnak a szigetelő anyagokba. A nyestek veszélyes állatok, ugyanis mindent megrágnak, jelentős kárt okozva. Tüntesse el a nyesteket otthonából, kerülje el az állatkárokat, vegye igénybe szolgáltatásainkat!

A nyestekről
A nyestekről