Állatbefogásra számtalan okból lehet szükség, ám fontos, hogy ezt a feladatot szakértőkre bízzuk!

A vadon élő állatok egy része képes könnyedén alkalmazkodni a városi környezethez, és ugyan többnyire rejtett életmódot folytatnak, ám a nyomaikat könnyű felfedezni: felborított szemetesek, megrongált autók – a sort hosszasan lehetne folytatni. A rókák és nyestek már a budapesti belvárosban is fel-felbukkannak, de a külső kerületekben gyakorlatilag állandó „lakosnak” számítanak, az általuk okozott károk pedig évi több tízmillió forintos költséget jelentenek. Az állatok befogása az egyetlen hatásos módszer e károk megelőzésére, amit viszont nem érdemes saját hatáskörben intézni; ehhez a feladathoz szakértőkre van szükség.

nyestek befogása a leggyakoribb feladat, hiszen ezek a kis méretű ragadozók már nem csak bemerészkednek a városokba, de egyenesen saját életteret alakítottak ki maguknak, és közöttünk élnek. A kisállatok befogását csapdákkal lehet a leginkább kíméletesen megoldani, majd áttelepítjük őket a városoktól távolabb eső élőhelyekre. Ez persze nem garancia arra, hogy ne térnének vissza, ám csökkenti a károkat.

Rókák esetében is hasonló a helyzet, azonban a kóbor kutyák és macskák, illetve az elszökött házi kedvencek is hasonlóan kerülnek befogásra: a kisállatok befogása minden esetben olyan csapdákkal történik, amelyek nem okoznak sem sérülést, sem fájdalmat, maximum némi rémületet.

Ha kisállatok befogására lenne szükség, mindig érdemes szakértőkhöz fordulni! Cégünk vállalja az elszökött háziállatok, kóbor kutyák és macskák, valamint rókák és nyestek befogását is élve elfogó csapdákkal. Minden szükséges engedéllyel és hosszú évek tapasztalatával rendelkezünk, munkánkat pedig a lehető leghumánusabb módon végezzük, ezért Önnek is érdemes bennünket választania.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a kóbor és vadon élő állatok befogásával kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!