Galambkár-elhárítás: miért van rá szükség?

KapcsolatReferenciák

galambkár-elhárításra többször van szükség, mint az a köztudatban él, és igen fontos feladat az egészségünk védelmének szempontjából.

galambkár-elhárítás egy laikus számára nem tűnhet életbevágó kérdésnek, hiszen a városokban tömegesen élnek ezek a madarak, és túl sok vizet nem zavarnak. Ez azonban nem teljesen igaz, hiszen a galambok az ürülékük által évente több százmillió forintos kárt képesek okozni, és nem ez az egyetlen probléma, ami velük kapcsolatosan felmerülhet.

A galamb legalább annyira nagy túlélő, mint a patkány, vagy a csótány, és közel annyira szapora is, ráadásul – ahogy a mondás tartja – „a jég hátán is megél”, vagyis megtalálja azokat a helyeket, ahol meghúzhatja magát, és persze az élelem kérdésében is meglehetősen rugalmas. Ha befészkeli magát egy épületbe, akkor sürgősen szükség van a galambkár-elhárításra, mivel egyrészt az ürüléke kimondottan káros az emberi egészségre nézve, másrészt a galamboknak nem okoz különösebb problémát az sem, hogy az elhullott társaik tetemei között éljenek – nekünk viszont elég komoly gondjaink származhatnak ebből, és a szag csak a legkisebb ezek közül. A galambokkal együtt ugyanis megjelennek a csótányok is, de a galambok különféle élősködőire is lehet számítani, ha ezek a madarak befészkelik magukat a padlásra, vagy épp egy szellőzőnyílásba.

galambkár-elhárítás a madarak befogásával kezdődik, ezt követően fertőtlenítésre van szükség, végül meg kell akadályozni, hogy a fajtársaik kövessék a példájukat, azaz valamilyen fizikai akadályt kell képezni, amelyen nem jutnak be újra az épületbe; ez lehet valamilyen javítási munka, de kifejezetten a madarak távoltartását célzó eszköz felszerelése is.

Cégünk vállalja a galambkár-elhárítást, ha az Ön nyugalmát is megzavarták, vagy épp az egészségét veszélyeztetik e madarak. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a galambkár-elhárítással kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!