A denevér befogás panelházaknál is szükséges lehet!

KapcsolatReferenciák

A denevér befogást érdemes szakembereinkre bízni, akik felkészülten, az állatok védelmét szem előtt tartva, a szabályoknak megfelelően végzik a feladatot.

Jön a tél, a természet készülődik a hosszabb pihenőjére. Ez a téli pihenés nem csak a lombhullató fákat érinti, hanem rengeteg állatot is: a sünök bevackolják magukat a bokrok aljába, az avarkupacokba, a mókusok szorgosan gyűjtögetik a télire valót, a denevérek pedig megkeresik azt a helyet, ahol átvészelhetik a hideg, táplálékban szegény hónapokat. De mi a teendő, ha a „bőregerek” a panelház réseiben vagy a redőnytokban kívánnak megpihenni?

Az ősz vége és a tél a denevér befogás szezonja: az állatok ilyenkor keresik ugyanis a téli pihenőhelyet, ám gyakran előfordul, hogy nem éppen jó kuckót választanak. Előszeretettel telepszenek be ugyanis panelházak réseibe, redőny tokokba, padlásterekbe, szellőző hézagokba. Ha Ön is ilyet tapasztalt, fontos, hogy szakembert hívjon a denevérkár elhárításához.

A sokak által rettegett denevérek igen hasznos állatok, ugyanis nagy mennyiségű szúnyogtól, légytől és más rovartól szabadítanak meg minket. Rengeteg kártékony rovart fogyasztanak el, hazánkban valamennyi fajuk védett. Fontos tudni, hogy nem támadó természetű állatok, nem ütköznek neki az embernek, harapás csupán akkor fordul elő, ha veszélyben érzik magukat.

A denevér befogást éppen ezért érdemes szakemberre bízni, aki a megfelelő védőfelszereléssel, szakértelemmel végzi el a feladatot, odafigyelve arra, hogy az állatoknak ne okozzon kárt. Az európai denevérfajok hosszabb-rövidebb ideig téli álmot alszanak, melynek a megzavarása az életükbe kerülhet. Sajnos sokan nem tudják, hogy mennyire hasznos kis élőlények, ezért az sem ritka, hogy valaki szándékosan veri le őket a helyükről, ezzel a sérülésüket, halálukat okozva.

Ha Ön is rossz helyre telepedő denevéreket észlelt, forduljon bizalommal cégünkhöz és bízza ránk a szakszerű denevér befogást! A feladatot az állatvédelmi jogszabályoknak megfelelően végezzük, így nem kell tartania természetkárosítástól vagy attól, hogy bántódása esik a denevéreknek. Hívjon minket bizalommal!